сряда, 21 септември 2011 г.

Кралските четки за коса и четки за бръснене KENT


Основана преди повече от 230 години Английската компания KENT днес се радва на репутацията на най-добрия производител на четки в света!


Компанията е неизменен доставчик на Английския кралски двор, почвайки от крал Джордж IV през далечната 1820 г. и до днес при Кралица Елизабет II, получавайки препоръките на кралските особи – гаранция за превъзходното качество на произвежданите четки !
Въпрос на престиж било всеки английски офицер и съпругата му да притежават четка на KENT и навсякъде където били, привличали вниманието със своите стилни четки.
Произвежданите над 250 артикула – четки за коса, гребени, четки за бръснене, четки за баня, за дрехи и др. са от изключително високо качество, гарантирано от използването на традиционни производствени методи и похвати, съчетани с върхови модерни технологии. Познанията на специалистите и 230 годишния опит проличават и в използването на различните видове дърво. Всеки вид дърво за производство се подбира по цвят и шарка и от утвърдени региони и горски стопанства.
KENT са познати и със своята страст към четките с естествен косъм. Материалът се набавя от най-добрите търговци в Индия и Китай с гарантирано качество. За да се постигне точното действие в зависимост от структурата на косъма, мека, средно мека, твърда и много твърда коса, KENT произвежда различни по състав и структура четки.

Днес четките с логото на KENT могат да се намерят в над 50 страни в цял свят включително в САЩ, Хонк Конг, Канада, Австралия, Япония, Европа, Среден изток.


ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА KENT:
  1. Специални четки за зъби били произведени за индийската войска, с дървени дръжки и специални растителни фибри, т.к. религията им не позволявала употребата на свинска четина и кости от вол и крави.
  2. В топ секретна операция по време на Втората Световна Война, Кент произвели четки за бръснене, в които можело да бъдат скрити карти и компаси за изпращането им към английските военнопленници в чужбина, за да им даде възможност да намерят пътя към дома в случай на бягство. Работата се извършвала в специална заключена стая без прозорци във фабриката на Кент и достъп до нея имали само подбрани хора.  


          
сподели бутон

Няма коментари:

Публикуване на коментар