сряда, 12 октомври 2011 г.

Красиво лице

Човешкото лице е първото нещо, което се вижда при запознанството. То е характерен белег за всеки човек. Лицето е едно от нещата, което го различава от останалите хора. То може да покаже много на всеки, който знае какво да гледа. Всяка бръчка, всеки белег има своя история или сантиментален спомен.


 
В напрегнатото ни ежедневие лицето не трябва да разкрива много бръчки и белези. Най-вече женското лице. Не е красиво по нито едно женско лице да има бръчки, белези или петна. Всеки човек има специфична кожа на лицето. При едни хора е мека и гладка, при други мазна, но нещото, което е необходимо е да се полагат грижи за добрия външен вид на кожата на лицето ни.



  

Кожата на лицето най-общо бива три типа: суха, мазна и нормална.

Сухия тип кожа може би е най-често срещан. Характеризира се с блед цвят и липса на еластичност. Възможно е по лицето винаги да има малки люспи от обелване. При този тип кожа е важно да се знае, че появата на бръчки е твърде възможно да стане в по-ранен етап отколкото при други типове кожа. Но това не е болка за умиране, като се има в предвид, че с навременни козметични процедури маже да имате копринено гладка кожа.

Характерното при мазния тип кожа е наличието на по-голямо количество мастни жлези. Това е най-трудната за поддържане кожа. Създава впечатление на отпусната. Грижата за нея минава през редовно почистване на лицето с подходящи козметични продукти. По-голяма е и вероятността от поява на разширени пори, акне и черни точки. Предимствата на мазната кожа са, че тя запазва гладкостта си по-дълго време. Също така мазната кожа на лицето е по-слабо чувствителна към студ.

Нормалната кожа е най-добрия тип кожа на лицето. Тя е характерна за децата и младежите. Добре оросена и опъната, липса на бръчки и малки пори. Това е една перфектна кожа. Не е необходимо да бъде третирана с козметични продукти. Достатъчно е да се измие лицето два пъти на ден.
 
Основни грижи за кожата на лицето.

Няколко основни грижи за жените носещи грим е необходимо да се полагат ежедневно за перфектна кожа – почистване, тонизиране и хидратиране. Разбира се тези, които не използват грим също трябва да се грижат за него.

Почистването включва премахването на грима с тампон напоен с лосион за почистване на грим. Желателно е и използването на почистващ крем, който след втриването му в кожата се почиства с кърпичка.

Тонизирането се прави с цел да почисти останали следи от грим, мръсотия и почистващия лосион. Нанася се с тампон и се изчаква лицето да изсъхне.

      

Хидратирането се извършва с хидратантни кремове. То помага на кожата да бъде гладка и еластична. Лицето изложено на външните атмосферни условия се нуждае от допълнително от естественото хидратиране и кремовете спомагат за него. Те предпазват кожата на лицето, създавайки тънък филм върху него.
 
Преждевременно стареене на кожата

Всеки човек ежедневно изразява множество емоции, мимики и движение на лицето. Тези движения заедно с напредването на възрастта на всеки човек водят до появата на бръчки по лицето.

На лице са обаче и множества странични фактори, влияещи върху външния ни вид и конкретно върху кожата на лицето.

На първо място е нездравословния начин на живот. Това разбира се вреди не само на кожата на лицето, но и за всички човешки органи. Факторите, които са характерни за нездравословния начин на живот са нередовно хранене, стрес, липса на физическо движение, прекомерна употреба на цигари и алкохол и множества други.

Друг фактор, за съжаление независещ от нас е влиянието на външните фактори. Това са слънце, студ, вятър, смог и мръсен въздух. Не може да живеем в абсолютно стерилна среда, но елементарни грижи за здравето си може да полагаме.

Рязко покачване и смъкване на теглото също не влияе добре върху качествата на кожата.

Правилната поза при сън е много важна за доброто състояние на кожата на лицето и предотвратяване на появата на бръчки. Не е добре да се спи с лице към възглавницата, а напротив. Правилно е да се спи по гръб. Така не се мачка лицето и не се разтегля кожата.
 

Ето някои от най важните съставки, използвани в качествената козметика:

Коензим Q10 - основен елемент за правилното функциониране на митохондриите. Те са така наречените енергийни централи на всяка клетка. Поддържа клетъчната жизненост но, онцентрацията му рязко намалява с напредване на възрастта.

 Ретинол - ускорява обновяването на клетките, премахва тъмните петна и прави дефекти по кожата по-малко видими. Притежава мощен anti aging ефект. Ретинолът изтънява епидермиса, като резултатът е сияеща кожа.

Витамин C - предпазва образуването на свободни радикали, стимулира изграждането на нови колагенови влакна. Прояснява тена и постепенно изсветлява тъмните петна. Биологична субстанция с подмладяващо действие.

Тайната на здравата и гладка кожа е здравословния начин на живот и качествената козметика.Ако обичате лицето си ще му ги дадете!

          
сподели бутон

Няма коментари:

Публикуване на коментар