понеделник, 8 август 2011 г.

Ослепитлена усмивка!

За блестяща и ослепителна усмивка се налага да се полагат елементарни грижи за зъбите и устната кухина. Това включват минимум два пъти на ден миене на зъбите с паста за зъби. Препоръчително е и използването на други продукти за устна хигиена, като например вода за уста.

Като начало е важно да се избере подходяща четка за зъби – с мек, среден или твърд косъм. Препоръчително е да се използва четка с мек косъм. Така се нанасят по-малко поражения на зъбния емайл. Четката трябва да приляга в устата и да достига до всички краища в устната кухина.
Необходимо е и да изберете подходящата паста за зъби за Вас. Тя е многофункционален продукт, който предпазва зъбите и венците, има избелващ ефект, предотвратява наслагването на зъбен камък и се бори с лошия дъх. Необходимо е пастата за зъби да съдържа флуорид, който спомага за предотвратяване на процеса на гниене на зъбите.
Препоръчително е също използването на вода за уста. Те се използват след измиването на зъбите с пастата. Въздействието й е върху трудно достъпните за четката и пастата места. Спомага за предотвратяването зъбни налепи, възпалителни процеси в устата, премахва лошия дъх и освежава устната кухина.
Съществуват и много други грижи и методи за красива усмивка и грижа за устата.
Възможни са и методи за избелване на зъбите в домашни условия. Един от най-сигурните и изпитани е този с избелваща писалка. Тя съдържа гел, който премахва тъмни петна и предотвратява допълнително натрупване на пигмент върху зъбите. Нанася се върху зъбите след измиване с паста за зъби. Обикновено в рамките на минута-две не е препоръчително гела върху зъбите за контактува с други части от устната кухина /език, зъби/ и поне половин час след това да не консумирате храни и напитки.
Същевременно съществуват и различни нови медикаменти за уста, като например капки, които ще ви избавят от афтите и неприятни прехапвания на езика и меките части на устната кухина. Използват се няколко пъти на ден, като засегнатия участък се третира с капките, нанесени върху езика или четка за зъби за няколко минути.
Най-важното правило в устната хигиена обаче е редовното посещение на стоматолог! Той най-добре може да помогне да бъдете с красива и блестяща усмивка и да имате самочувствие!

Предложенията на Здраве и Сила може да видите ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар